Damclub Ons Genoegen in Wapenveld

Neem gerust een kijkje op de diverse pagina's of kom eens kijken tijdens een clubavond!

Wij houden onze clubavond op de maandagavond van 19.30 tot 24.00 uur in Gebouw "de Rots" aan de Kwartelweg 9 in Wapenveld.

N.a.v verschillende inloopdagen in MFA De Heerd in Heerde en in de Hof van Cramer in Wapenveld liggen daar nu ook damborden. Wie dus op een willekeurig moment zin heeft in dammen, kan ook daar terecht met meebrenging van een eigen tegenstander. Van harte welkom!

Nieuwsberichten staan onder Actueel en Archief. Veel lees- en kijkplezier gewenst!

***Voor een overzicht van de podb-agenda klik hier

Oh, en wist je dat we ook op Facebook zitten? Like onze pagina en je wordt pro-actief geïnformeerd als we weer nieuws en/of foto´s plaatsen.

Actueel:

Onderlinge competitie ronde 22 – HF NK 2018 – Olympische (winter) formatie
Maandagavond 19 februari werd er weer volop gedamd in de Petrus kerk. Niet alleen werd er weer gestreden in de onderlinge competitie, maar ook werd er een ronde gespeeld voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen.

24 februari P.O.D.B.-cup in Wapenveld
Zaterdag 24 februari is de P.O.D.B.-cup in Wapenveld
Dit is voor alle jeugdspelers die zin hebben om mee te doen met een leuk dam toernooi, waarbij je ook nog een beker kunt winnen.

Spannende ontknoping in Hoofdklasse West
De slotronde in de Hoofdklasse West van de Overijsselse damcompetitie beloofde bijzonders spannend te worden. Lelystad en Eye-T Webdesign voerden de ranglijst aan, met ieder 8 punten. De 3e plaats werd gedeeld door Hattemerbroek en Kampen met elk 6 punten. In de slotronde stonden de wedstrijden Kampen-Eye-T en Hattemerbroek-Lelystad op het programma en beide wedstrijden werden tegelijkertijd gespeeld. Het zou in theorie dus mogelijk zijn dat alle 4 de teams met hetzelfde puntenaantal zouden eindigen.

Provinciale clubcompetitie 1e team
Na enkele dagen met griep en met de nodige paracetamollen in bed te hebben gelegen moest ik er toch weer uit want er moest gedamd worden.

Onderlinge competitie ronde 21
Maandag 12 februari was de onderlinge competitie van ronde 21. Het was iets rustiger, omdat 5 van de 6 spelers uit het eerste team provinciaal krachten aan het sparen waren voor de wedstrijd van de volgende dag.

Ronde 20 onderlinge competitie
Maandag 5 februari werd ronde 20 gespeeld van de onderlinge competitie. Dit waren 8 partijen, ook waren er 4 partijen voor de Paddenbokaal (zie ander verslagje).

Kwartfinales Paddenbokaal
Het was tijd voor de kwartfinales van de Paddenbokaal. De laatste 8 spelers hebben al een lange weg achter zich en ze zijn bijna bij de finish. Helaas kan maar 1 iemand de ‘Paddenbokaal’ op de schouw zetten dus zullen er nog 7 mensen af moeten vallen. Vanavond vielen er 4 af.