Het nationale team blijft eerste klasse spelen!

Na vorig jaar gepromoveerd te zijn, lag dit jaar vooral de uitdaging om in deze klasse te blijven. Door verrassende uitslagen dit seizoen, hadden we voor de laatste ronde nog grote kansen om er in te blijven. Met een 10-10 gelijkspel waren we al bijna zeker om niet te degraderen (waren dan afhankelijk van tegenstander). Met deze wetenschap kon het eerste team beginnen aan de elfde en ook de laatste ronde tegen Huizem 2.

Op papier zou je kunnen zeggen dat we voordeel hebben, maar in de praktijk zegt dit niet altijd zoveel. De eerste partij was winst voor Henk Mostert (azn). Hij won door een mooi slagzetje naar dam.

Verrassend, maar niet positief was dat Albert Lusink verloor. Na een ingewikkelde partij kwam hij 1 schijf achter en kon hier niet meet mee verder.

Het goede bericht was dat Freek Jongerman een mooie geforceerde winst in handen kreeg, hierdoor was de stand 2-4 voor Wapenveld!

Nog 6, of beter 7 punten voor Wapenveld en we zouden zeker zijn om de 1e klasse te blijven. Hier hielpen Alie Beekman en Erik Bakker aan mee door beide remise te spelen.

Maikel van den Esker en later ook Gerard Blok hadden hun positieve stand om kunnen zetten naar winst, waardoor het tiende punt binnen was.

Na het nog even spannend te houden kwam het goede bericht van Henk Mostert (jzn), hij haalde het elfde punt binnen! Tevreden konden we al zijn, maar Henk van Renselaar en Harrie Beekman gingen door voor een nog positiever resultaat. Henk van Renselaar die de sterkste tegenstander had verloor hem toch, maar Harrie Beekman haalde er nog wel een punt bij. 8-12 voor Wapenveld, voldoende om deze partij te winnen en voldoende wedstrijdpunten voor dit seizoen!

Op naar volgend seizoen, opnieuw in de eerste klasse!


Geplaatst op donderdag 21 februari 2013 door Eva

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest