Regionale toppers naar NK Sneldammen

UTRECHT – De Nederlandse Kampioenschappen sneldammen zullen op zaterdag 15 juni a.s. in Denksportcentrum Den Hommel, Kennedylaan 9, Utrecht worden gehouden. Jong en oud komt deze dag vanuit alle windstreken naar Utrecht om een gooi naar de titel te doen, ieder in zijn/haar eigen leeftijdscategorie. Het ééndagstoernooi begint om 11:00 uur. Deelnemers uit de regio zijn bij de vrouwen: Alie Beekman (DEZ-NGKZ Hattem), bij de junioren: Rick Hakvoort (DEZ-NGKZ Hattem) en bij de pupillen: Niels van Ginkel (DEZ-NGKZ Hattem) en Vincent Houtjes (Ons Genoegen Wapenveld).

In het anders zo rustige Denksportcentrum Den Hommel in Utrecht, zal het zaterdag 14 juni knap rumoerig zijn. De Dambond (KNDB) organiseert dan haar jaarlijkse Nederlands Kampioenschappen sneldammen. Het speeltempo van 5 minuten en extra 5 seconden per zet maakt het sneldammen een aparte discipline die vooral voor de jonge en avontuurlijke dammers lijkt weggelegd. Zeker als het in het eindspel aankomt op nauwkeurig spel, kan tijdgebrek tot een zenuwslopend spektakel leiden. En juist die actie, de bij de spelers voelbare adrenalinekick, maakt het sneldammen voor publiek aantrekkelijker en interessanter.



Een kleine 200 dammers zullen deze dag hun weg naar Utrecht vinden. Onder hen meerdere voormalig titeldragers, zoals Sven Winkel, Jeroen van den Akker, Ben Provoost en de inmiddels 50+ Hein Meijer, maar ook alle provinciale en landskampioenen bij de jeugd. Bent u benieuwd wat dammen nu zo leuk maakt? Of wilt u meemaken hoe de nieuwe Nederlandse Kampioen de titel binnen haalt? Kom dan ook deze dag naar Utrecht en beleef het mee. U bent van harte uitgenodigd!



Geplaatst op donderdag 12 juni 2014 door Eva

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest