Vincent op HF NK aspiranten - dag één

Op Hemelvaartsdag en de zaterdag erna speelde Vincent mee in de halve finale NK dammen voor aspiranten. Aangezien Vincent eerstejaars aspirant is bij Wouter, Jorne en Floris in de poule was ingedeeld, hoopten we wel op plaatsing, maar verwachtten we een 3e of 4e plaats. Het liep iets anders....

Zeven deelnemers in Heerde, waaronder twee absolute toppers. Het zou een zware dobber worden voor Vincent om zich te plaatsen. Vooraf maar geen illusies maken dus. (luister ook het radio interview hierover).

De eerste ronde mocht Vincent tegen Niels van Ginkel uit Wezep. De laatste jaren komen de jongens elkaar steeds tegen binnen de Persoonlijke Kampioenschappen van Overijssel. Vincent heeft een positieve score tegen Niels (meer gewonnen dan verloren) maar Niels kan heel gevaarlijk zijn met combinaties. Je moet dus 100% scherpte houden tegen hem. In het kader: aanvallen is de beste verdediging bouwt Vincent vanaf zet 13 een standaard aanval op. Hij ruilt naar het Kerkhoffveld en dwingt daarmee Niels naar precies de juiste stand waarna hij met een standaardcombinatie dam haalt op veld 46. Damafname kost Niels drie schijven, waarna Vincent met slim spel de schijven van Niels kan tegenhouden en zelf doorlopen naar dam.
Partij tegen Niels van Ginkel

De tweede ronde kwam Vincent uit tegen de grote onbekende: Hans Rinner, clubgenoot van Jorne Huiting. Enthousiaste dammer die vooral combinaties erg leuk vindt en daar graag op speelt. Binnen deze halve finale degene met de minste speelervaring. Na wat ruilen over en weer, in een uitgedunde stand kon Vincent op zet 34 een vrij eenvoudige 3-om-3 ruil nemen met dam op 46. Hans probeerde nog met slim spel en slagkeuze zelf een dam te halen, maar Vincent doorzag zijn plannetje en sloeg goed. Daarna was het over voor Hans.
Partij tegen Hans Rinner

Na een vrije ronde, waarin Vincent het geluk had even naar huis te kunnen om zich extra op te laden en voor te bereiden op de partij tegen Wouter, moest hij in ronde vier dan echt vol aan de bak!
Tot de 27e zet ging het gelijk op. Dammers met verstand van zaken wisten geen waarde oordeel aan de partij te hangen waarbij voordeel voor één van de spelers uitviel. Toen Vincent 8-13 speelde leek dat eerst ook een heel scherpe zet, maar al snel daarna bleek dat Wouter hier voordeel uit kon halen, tenzij Vincent op zet 30 zou vervolgen met 16-21. Hij deed echter 14-20 waarna hij een achterstand moest accepteren. En dat betekent met deze tegenstander: verlies.
Partij tegen Wouter Wolff
Zo werd speeldag 1 afgesloten op een derde plaats met 4/3.


Geplaatst op zondag 17 mei 2015 door Eva

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest