Vincent op HF NK aspiranten - dag twee

De tweede speeldag bracht als eerste partij zijn ´oude rivaal´ Jorne Huiting. Deze jongens treffen elkaar ook al sinds 2010 regelmatig, waarbij Vincent de eerste jaren een positief saldo had en Jorne de laatste 2 jaar.

Ronde 5 op deze halve finale werd een volwaardige partij, waarbij Vincent in het middenspel degene was die druk zette. Jorne zag echter alle gevaren en laveerde zich secuur naar een eindspel. Beide in tijdnood gekomen (hoe is het mogelijk met Vincent?!) werd het een eindspel en kerende kansen, waarbij ze allebei soms goed weg kwamen. Er werd terecht remise overeengekomen.
Partij tegen Jorne


Ronde 6 bracht de Groningse Floris Tol als tegenstander. Deze laatstejaars aspirant heeft het afgelopen jaar een enorme progressie doorgemaakt, al is dat in zijn rating nog niet direct terug te zien. Vincent was gewaarschuwd, want waar hij eerder altijd van Floris won, had hij het afgelopen jaar een negatieve score tegen hem. Met een gedegen tegenstandersvoorbereiding op zak begon hij aan de partij. Helaas leidde een kort moment van onachtzaamheid op de 22e zet tot een kleine combinatie met schijfwinst voor Floris. Deze laatste had dit kunnen uitbuiten door vanaf dat moment alle risico's te mijden en simpelweg te blijven ruilen tot een overmachtseindspel. Hij wilde echter druk zetten, mooi en sneller winnen door de centrumvelden van Vincent vast te zetten. Vincent wist daar gebruik van te maken met een slagkeuze die leek te leiden tot een hielslag. Floris doorzag dit en sloeg anders, wat leek op schijfverlies voor Vincent. Mogelijk zag hij het als wanhoopsdaad? Vincent had echter een verrassing in petto door daarna een combinatie naar dam uit te halen. Het was dus met voorbedachte rade, want er zat op beide manieren een dam in, al was de keuze van Floris iets duurder voor Vincent. Toen op het einde nog een meerslag van de dam werd overzien door Floris kon hij alleen maar teleurgesteld de hand geven.
Partij tegen Floris Tol

Ronde 7 tegen Pascal Strijker: bespreking volgt z.s.m.
Partij tegen Pascal Strijker

 



Geplaatst op zondag 17 mei 2015 door Eva

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest