Paddenbokaal laatste 16

2 januari is er vooraf geloot door Geertjan Smit en Maikel van den Esker. Dit is weer gebeurd door te grabbelen naar nummertjes, en hier uit kwam de volgende loting.

Eva Houtjes – Freek Jongerman = 2-0
Niek Regterschot – Erik Bakker = 0-2
H. v. Renselaar – Antoon de Munnik = 2-0
Gerrit Frelink – Geurt Souman = 0-2
Albert Borreman – Paul Borreman = 1-1
Vincent Houtjes – Maikel van den Esker = 0-2
Karin Olthuis – Zwier Zevenhuizen =
Jan Boer – Gerrit Eilander =

6 van de 8 partijen zijn direct gespeeld.

Eva Houtjes moest tegen de ervaren Freek Jongerman. Jongerman had maar 5 minuten, en Houtjes had 1:30uur! Houtjes ging niet mee in het snelle schuiven van Jongerman, en kon zo een degelijke stand bewaren. Jongerman had nog 20 seconde in een 8 om 8 o.i.d., en gaf op. Hij kon hier niet mee omgaan, wat natuurlijk ook niet zo gek is. Houtjes door naar de laatste 8!

Niek Regterschot mocht tegen Erik Bakker. Bakker had maar 10 minuten, maar dat is iets waar Bakker goed mee overweg kon. Hij had nog 7 minuten de tijd om een spannende stand uit te rekenen. Regterschot had het in de analyse misschien op remise kunnen houden, maar dat is altijd achteraf. Bakker heeft verdiend gewonnen en is ook bij de laatste 8!

Henk van Renselaar mocht met 10 minuten tegen Antoon de Munnik. De Munnik zette een Rozenburg op het bord, en dat kent van Renselaar wel. Van Renselaar speelde dit goed tegen en kon zo de partij winnen.

Gerrit Frelink mocht tegen Geurt Souman, Souman had 20 minuten. Gelukkig voor Souman kan hij goed sneldammen. Het was een erg spannende partij, en even leek het remise te worden. Toch maakte Frelink een foutje en verloor zo de partij. Ook Souman bij de laatste 8.

Albert Borreman mocht met 1:30uur spelen tegen zijn vader, Paul Borreman die maar 20 minuten had. Albert Borreman wordt steeds beter en is een duidelijke kanshebber voor de bokaal. Paul maakte het Albert flink lastig, maar het was Albert zelf die voor de winst kon gaan in het eindspel. Remise werd besloten en daarmee mag ook Albert meedoen bij de laatste 8!

De winnaar van vorig jaar, Maikel van den Esker, mocht tegen Vincent Houtjes. Houtjes ging de aanval in, wat opzich wel kon, maar dan moet je zeer nauwkeurig spelen. Dit deed hij niet helemaal. Van den Esker dreigde geforceerd een schijf voor te komen. Houtjes ging voor een alles of niets combinatie en gaf er een hele hoop weg. Het plan was zeker leuk, maar klopte niet. Van den Esker won zo de partij.

De overige 2 zullen binnenkort gespeeld worden.


Geplaatst op dinsdag 3 januari 2017 door Maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest