Halve finales van de Paddenbokaal 2016-17

Er stonden 27 februari de twee halve finales gepland van de Paddenbokaal. ‘Bokaalverdediger’ Maikel van den Esker mocht tegen Gerrit Eilander. Erik Bakker mocht tegen Geurt Souman.

Maikel van den Esker moest winnen van Gerrit Eilander met 20 minuten op de klok. Gerrit Eilander had 1:30uur. Een pittige klus dus voor van den Esker. Eilander werd wat gedwongen om een Kerkhoff aanval te nemen. Dit kon wel, maar hij moest nauwkeurig spelen. Eilander dacht de troepen terug te trekken door een ruil. Van den Esker liet het niet bij een ruil, maar koos voor een tijdelijk offer. Eilander moest er 2 slaan helemaal naar voren. Hierdoor kwam Eilander zwaar onder druk en moest op veel combinaties letten. Dit deed Eilander en koos er voor om de boel er af te ruilen, het stond toen weer gelijk qua aantal schijven. Toch had van den Esker een sterker centrum. Van den Esker kon met dit centrum winnen van Eilander. Van den Esker dus naar de finale!

Een andere spannende en leuke partij was de andere halve finale. Bakker koos voor een spannende partij opzet. Souman wilde het iets vlakker houden en koos er voor om er niet op in te gaan. Bakker leek halverwege de beste kansen te hebben in een soort klassieke stand. Niet alleen omdat hij een randschijf minder had, maar ook veel meer tijd had. Toch lukte het Bakker niet om te winnen en moest er worden gesneldamd.

Souman was hier duidelijk meer in zijn element en zette Bakker voor veel keuzes. Bakker hield het lang vol, maar in een ingewikkelde stand liep Bakker ergens tussen. Souman had een vrije zet en kon toen een dam halen. Dit bleek winnend te zijn.

Souman ook door naar de finale!

De finale wordt dus gespeeld door Maikel van den Esker(wit) – Geurt Souman (zwart) =
Beide spelers hebben 1:30uur en bij remise zal er worden gesneldamd.

Zie hier de snel dampartij:
https://www.periscope.tv/w/1djxXvwvpwPGZ



Geplaatst op vrijdag 3 maart 2017 door Maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest