Onderlinge competitieronde 18

Maandag 22 januari was er alleen de onderlinge competitie. Er waren dus geen partijen voor de provinciale competitie of een Paddenbokaal. Hoog tijd om je slag te slaan als je dat nodig had!

Er waren maar liefst 11 partijen en 1 oneven.

Jan Boer wist knap te winnen van Gerrit Willem Olthuis door er links door heen te banjeren. Boer haalde een dam en het was uit met de pret voor Olthuis! Boer wint.

Zwier Zevenhuizen speelde remise tegen Karin Olthuis! Aan Olthuis lag het niet dat er nog even werd door gespeeld, want die heeft een paar keer al remise aangeboden. Uiteindelijk ging Zevenhuizen er mee akkoord.

Rick Hakvoort had en spannende partij tegen Albert Lusink. Lusink die de vorige keer won van Hakvoort (wat een unieke prestatie was), had het nu zwaar. Hakvoort liet een doorbraakje toe, maar kwam 2 schijven voor. Uiteindelijk won Hakvoort door de overmacht!

Dirk van Doesburg speelde tegen Niek Regterschot. Regterschot die een combinatie naar dam uithaalde, had het daarna nog niet zo heel makkelijk. Regterschot nam netjes de tijd om de winst binnen te halen.

Maikel van den Esker wilde er wel een spannende partij van maken tegen Rienk van Marle. Deze partij was kort maar krachtig. Van den Esker tuinde al snel in een iets verrassend zetje die maar 2 zetten diep was. (niet verrassend als je hem kent, zoals van Marle). Van Marle wint dus!

Freek Jongerman doet goede zaken in het fairplay klassement. Hij mocht tegen Adrie Koedoot en het was een lange spannende partij waarin Jongerman een schijf voor kwam. In het eindspel wilde Jongerman een 2 om 2 uithalen en zo winnen. Dit gebeurde en Koedoot kon opgeven. Achteraf bleek dat Jongerman niet goed sloeg wat beide spelers niet goed hebben gezien. Jongerman heeft er een nachtje over geslapen en besloot toch remise te doen! Sportief van Jongerman, maar ook Koedoot zijn kwaliteit moet niet onderbelicht raken. Tegen Jongerman remise spelen blijft een prestatie!

Gerrit Eilander speelde tegen Bertus van de Scheer. Het was een partij die voor beide spelers kansen gaf, maar Eilander wist de partij naar zich toe te trekken! Winst voor Eilander.

Albert Borreman tuinde in een dammetje tegen Marcel Zandbergen. De dam werd weer snel afgenomen, maar Zandbergen kwam een schijf voor. Borreman kon door secuur spel van zijn tegenstander niet meer dan opgeven na nog een tijdje gespeeld te hebben.

Henk van Renselaar had misschien wel de spannendste partij met/tegen Geurt Souman. Niet alleen omdat het bord weer in brand stond, maar ook omdat er weer tijdnood was. Van Renselaar had een aanval waar Souman goed om heen kon spelen. Souman haalde een dam en van Renselaar kon niets anders dan opgeven.

Jaap Stegeman speelde tegen Antoon de Munnik. Beide spelers hadden kans om te winnen. Maar remise werd de uitslag in een dunnen eindstand.

Gerrit Frelink speelde tegen Henk Buter. Buter die steeds vaker laat zien dat hij stabieler speelt kon het de ervaren Frelink moeilijk maken, maar niet moeilijk genoeg. Frelink wist de partij te winnen!

Nog een leuk – moeilijk zetje. Je kunt hem zelf proberen op te lossen zoals Rick Hakvoort lukte, maar beter druk je meteen op het pijltje van afspelen:

[Event ""] [FEN "W:W22,23,27,29,32,33,37,38,40,43,48:B7,8,9,10,11,12,13,20,24,26,35"] 1. 32-28 35x44 2. 37-31 26x37 3. 48-42 37x39 4. 22-17 12x43 5. 23-18 13x22 6. 28x06 39x28 7. 06-01 24x33 8. 01x02 28-33 9. 02-16 33-39 10. 16-49

Stand:

Zie link hieronder of ander verslagje bij nieuws:

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018 door Maikel