Kwartfinales Paddenbokaal

Het was tijd voor de kwartfinales van de Paddenbokaal. De laatste 8 spelers hebben al een lange weg achter zich en ze zijn bijna bij de finish. Helaas kan maar 1 iemand de ‘Paddenbokaal’ op de schouw zetten dus zullen er nog 7 mensen af moeten vallen. Vanavond vielen er 4 af.

Rick Hakvoort speelde tegen Dirk van Doesburg. Rick had maar 10 minuten en moest winnen om door te gaan. Van Doesburg maakte het erg spannend door de flankaanval van Hakvoort op te sluiten. Door het snelle speeltempo miste Hakvoort wel een zetje. Van Doesburg leek het niet heel prettig te vinden dat hij de enige was met zoveel tijd en schoof 1 keer wat te snel aan en kwam er daardoor 2 achter. Uit met de pret voor van Doesburg. Hakvoort door!

Rienk van Marle, en heuse titelkandidaat, speelde tegen Gerrit Eilander. Hoewel Eilander er een hele spannende partij van maakte, kon hij niet voorkomen dan van Marle steeds verder naar voren kwam en het centrum over nam. Dit voordeel werd te veel en van Marle zit in de halve finale.

Wie ook altijd in de halve finale thuishoort is Albert Lusink. Lusink speelde tegen Henk van Renselaar wat garant staat voor een spannende partij. Van Renselaar stond met ene groepje schijven ver naar voren aan de linker kant. Dit leek wat dreigend, maar Lusink kon dit prima verdedigen. Lusink wist de partij te winnen!

Erik Bakker speelde tegen Eva Houtjes. Bakker had maar 10 minuten en moest zien te winnen. Houtjes speelde een uitsteekende partij en kon heel lang voorkomen dat Bakker (groot) voordeel zou krijgen. Even had Houtjes misschien wel een kansje om te winnen. Bakker had op zijn beurt met maar 10 minuten op de klok aardig wat plannetjes gesmeed om de druk steeds verder op te voeren. Dit plan werkte, Houtjes zag de moeilijkere dreigingen maar overzag een wat minder moeilijke combinatie wat meteen de overwinning gaf aan Bakker.

Er is meteen een loting gedaan. Een erg leuke loting! Alle spelers hebben 1:30uur op de klok omdat ze in dezelfde klasse zitten.

Erik Bakker – Rienk van Marle =
Albert Lusink – Rick Hakvoort =


Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018 door Maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman