Maandag 29 oktober Clubwedstrijden en onderlinge competitie

Het was een drukke avond bij “De Rots”, twee teams speelden een thuiswedstrijd en er werden ook nog een aantal wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Door Albert Lusink

Het 2e team ontving het team van DOS Heino. Gerrit Frelink was een schijf achter gekomen. Door nog een aantal schijven te geven wist hij op dam te komen en deze “Afrikaanse dam” bleek genoeg voor remise. Met twee schijven minder kon Niek Regterschot een nederlaag niet meer voorkomen. Freek Jongerman speelde remise, maar wellicht had er voor hem meer ingezeten. Gerrit Eilander en Paul Borreman moesten in hun tegenstanders hun meerdere erkennen. De eer werd gered door Henk van Renselaar. Zijn dam en 4 schijven bleken te sterk voor de dam en enkele schijf van zijn tegenstander. Het 2e verliest met 4-8.

Het 3e team ontving het 2e team van de buren uit Hattemerbroek. De stand van Dirk van Doesburg leek voor hem verloren. Desondanks wist hij met remise te ontsnappen. Samantha Regterschot scoorde haar eerste punten bij een clubwedstrijd. Ze was al een schijf voor gekomen. Haar tegenstander hoopte nog dat ze door de zenuwen een fout zou maken, maar ze bleef kalm en liet zich de winst niet meer ontglippen. Antoon de Munnik had een goede stand, maar was iets te gretig, en werd gevloerd door een combinatie naar dam. Gerrit-Willem Olthuis was ook te veel schijven achter gekomen om de partij nog te redden. Jaap Stegeman was in een vermoedelijk voor hem winnend eindspel terecht gekomen, maar de winst bleek te lastig voor hem en hij moest met remise genoegen nemen. Bertus van der Scheer had succes met een aanval via zijn linkervleugel. Zijn tegenstander wist het hem nog wel lastig te maken en had al een remiseaanbod gedaan. Terecht wees Bertus dit van de hand en haalde beide punten binnen. Daarmee kwam de eindstand op 6-6.

Voor de onderlinge competitie werden ook nog 5 partijen gespeeld.

Jan Boer- Karin Olthuis 2-0. Een spannende partij, waarin Karin tot twee keer toe op dam kwam, die ook weer van het bord verdwenen. Ook Jan had een dam, maar wel een aantal schijven minder. Desondanks won Jan.

Henk Eijlert – Marcel Zandbergen 0-2.

Gerrit Veldwijk – Maikel van den Esker 0-2. Maikel was twee schijven voor gekomen en dan is de winst niet moeilijk meer. Een leerzame avond voor Gerrit.

Rienk van Marle – Geurt Souman 1-1. Halverwege de partij vonden de spelers dat ze wel erg weinig tijd over hadden. Wat bleek, in plaats van de normale minuut bonustijd per gespeelde zet, hadden ze maar een halve minuut gekregen. Geurt hield het hoofd koel en wist naar remise afte wikkelen.

Erik Bakker – Rick Hakvoort 1-1. Rick speelde naar een stand waar hij veel van verwachtte, maar dit bleek tegen te vallen. Erik moest nog wel oppassen om niet in een zetje te lopen, maar dat is hem wel toevertrouwd.

De stand van de onderlinge competitie is nog niet beschikbaar. Hopelijk volgt deze nog.

Geplaatst op dinsdag 30 oktober 2018 door Maikel