Doek valt voor landelijk team

In de voorlaatste ronde van de landelijke competitie kwam het combinatieteam van Borne/Almelo op bezoek in Wapenveld. Voor de thuisploeg was dit de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Door Albert Lusink

 

Die kans werd iets groter toen bleek dat de bezoekers zonder hun sterkste speler waren aangetreden en ook de leken de opstellingen niet ongunstig voor de Wapenvelders.

Bij Gerrit Eilander en zijn tegenstander gingen de schijven in hoog tempo van het bord, met remise als de logische uitslag. Paul Borreman, op het laatst opgetrommeld om het team compleet te maken, ging ten onder aan de ongelukkige opstelling van zijn linkervleugel. Henk Mostert (Azn.) en Albert Lusink hadden op de lagere borden een tegenstander met een duidelijk mindere rating, maar beiden zagen geen kans om door de verdediging te komen en moesten genoegen nemen met remise. Voor de gelijkmaker zorgde Erik Bakker, die met zwart door de witte linies slalomde.

[Event ""] [FEN "W:W29,30,32,33,34,36,37,44,48:B2,3,13,15,19,21,22,25,26"] 1. 32-28 21-27 2. 28x17 27-31 3. 36x27 19-24 4. 30x08 03x41

Helaas bleef de gelijke stand niet lang op het scorebord staan. Henk van Renselaar had weer eens ruzie met de klok en vond niet de juiste verdediging. Alie Beekman speelde aan het hoogste bord keurig remise. Daar had Maikel van den Esker wat meer moeite mee, maar ook hier werden de punten gedeeld, al had zijn tegenstander wel een winnende combinatie gemist. De beslissing viel door de nederlaag van Jacob de Greef. Volgens computeranalyses gaf hij op in een remisestand, maar daar moet wel bij worden gezegd dat zijn tegenstander dit met zijn laatste zet mogelijk maakte. Harry Beekman was door een foutje een schijf achter geraakt, maar doordat zijn tegenstander te veel schijven aan de rand had staan, wist hij nog wel een puntendeling te bereiken. Hiermee kwam de eindstand op 8-12 voor de bezoekers en daarmee kunnen de Wapenvelders niet meer van de onderste plaats komen.

Alle uitslagen en partijen zijn te vinden op:

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/detailscl.php?Ui=55923&Id=8344&se=20


Geplaatst op maandag 17 februari 2020 door Maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman