KNDB Jeugd

Steeds meer damverenigingen voeren een actief jeugdbeleid. Dat wordt door de KNDB van harte ondersteund. Middels speciale websites, die op de bewuste leeftijdsgroep zijn afgestemd, jeugdcompetities, een opleidingsprogramma en het herkennen en verder ontwikkelen van talent, wil de KNDB de jeugd laten inzien hoe leuk het dammen is en wat je er allemaal uit kunt halen.

De jeugd is onderverdeeld in 4 leeftijdscategoriën:
(als je in het lopende kalenderjaar ten hoogste tien jaar bent)
Pupillen
(als je in het lopende kalenderjaar tenminste elf en ten hoogste dertien jaar bent)
Aspiranten
(als je in het lopende kalenderjaar tenminste veertien en ten hoogste zestien jaar bent)
Junioren
(als je in het lopende kalenderjaar tenminste zeventien en ten hoogste negentien jaar bent)

Op Provinciaal niveau worden regelmatig competitiewedstrijden gehouden, waarbij mooie bekers te winnen zijn. Kijk hiervoor ook op: http://jeugd.podb.nl

Voor meer informatie kijk op:
Voor (beginnende) schooldammers: www.damz.nl
Voor de gevorderden en clubdammers: www.jeugddammen.com

Op de site van de KNDB vindt u ook een overzicht van alle bij de bond aangesloten damverenigingen. Er zit er vast wel eentje in de buurt!!