Nieuwsarchief:

Michel Stempher in actie in Brunssum, na 9 ronden 11 punten!
Michel Stempher neemt in Brunssum deel aan het internationale zomertoernooi, tevens open NK 2010!


EK Blitz: 18e plaats voor Vincent
Hoezo 'sneldammen'?


EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!
Vincent Houtjes actief in Polen tijdens zijn debuut op europees kampioenschap jeugddammen!


Schema EK in Polen
Op vrijdagavond 30 juli a.s. vertrekt vanuit Deventer een bus met de top van de Nederlandse damjeugd (9 – 19 jaar) en hun begeleiders naar het EK jeugddammen in Polen.


Jeugd Damkampioenschap van Wapenveld en Omstreken 2010
Eindstand jeugddamkampioenschap Wapenveld en omstreken 2010


Vincent Houtjes geslaagd voor Sijbrands zwart
Sinds 18 januari 2010, toen Vincent vol trots zijn diploma Wiersma zwart liet zien, heeft deze 2e jaars welp uit Heerde niet stil gezeten. Vol overgave stortte hij zich op de theorie en oefeningen in de Sijbrands map.


Zomertoernooi ten einde - Michel Stempher ongeslagen, Rienk van Marle kampioen
Het zomertoernooi 2010 is weer ten einde. Op de slotavond was alleen de strijd om de diverse tweede plaatsen nog interessant.
Rienk van Marle werd onbedreigd toernooiwinnaar. Maar Michel Stempher is de morele winnaar.


Met nog 1 ronde te gaan, winnaars al bekend bij zomertoernooi
Op de voorlaatste speelavond van het Wapenveldse zomerdamtoernooi zijn de hoofdprijzen al verdeeld. Alleen om de tweede plaatsen worst nog gestreden.


NK sneldammen: Michel Stempher 14e van Nederland!!
Namens Ons Genoegen was ook Michel Stempher vertegenwoordigd. Hij besloot om mee te doen in de A-categorie, terwijl hij ook speelgerechtigd was in zijn eigen leeftijdscategorie. In de voorrondes was hij ingedeeld bij een aantal bekenden van hem, onder wie zijn clubgenoten bij het Tilburgse TDV Jasper Daems en Anton van Berkel. Ook zijn privétrainer Rik Keurentjes zat in deze poule.


Vincent 3e op NK sneldammen
Het was een lange dag, zaterdag 19 juni 2010. Omdat Nederland moest voetballen werd extra vroeg begonnen in Den Hommel in Utrecht met de Nederlandse Kampioenschappen sneldammen, alle leeftijden en categorien.


Zomertoernooi - 6e avond
Op de zesde speelavond van het Wapenveldse zomerdamtoernooi, georganiseerd door Eye-T Webdesign/Ons Genoegen, kwamen alleen de twee smaakmakers van het toernooi tot de volle winst van 6 punten


Zomertoernooi - 5e avond
Op de vijfde speelavond van het Wapenveldse zomerdamtoernooi, georganiseerd door Eye-T Webdesign/Ons Genoegen, vielen weer veel winstpartijen te bewonderen. Zowel lijstaanvoerder Rienk van Marle als Michel Stempher kwamen deze avond tot de maximum score van 6 punten.


Zomerdamtoernooi Wapenveld halverwege
Na de 4e speelavond is het zomerdamtoernooi in Wapenveld halverwege. Lijstaanvoerder Rienk van Marle moest op deze avond pas zijn tweede verliespunt toestaan, dankzij een remise tegen Harry Beekman, dezelfde speler die hem ook al eerder een puntje afhandig maakte. Beiden wonnen hun twee overige partijen, waarmee ze hun leidende posities handhaafden.


Jeugddamkampioenschappen voor Wapenveld en Omstreken !
Damclub Ons Genoegen organiseert ook dit jaar weer het open jeugddamkampioenschap voor Wapenveld en omstreken. Het toernooi wordt gespeeld op maandag 7, 14 en 21 juni 2010 in Sporthal ?t Olde Veld, W.H. v.d. Pollstraat 1, in Wapenveld.


Zomertoernooi - 3e avond
De derde avond van het Wapenveldse zomerdamtoernooi begon met een applausje van de overige spelers voor de jongste deelnemer, Vincent Houtjes. Dit in verband met zijn in het weekend daarvoor behaalde Nederlandse Kampioenschap in de jongste leeftijdsklasse.


Michel Stempher in Salou
Michel speelt tot op dit moment een sterk toernooi in het zonnige, Spaanse Salou....


Zomertoernooi
Op de 2e avond van het zomerdamtoernooi heeft Michel Stempher alleen de leiding genomen. Hij begon de avond met een overtuigende zege op medekoploper Albert Lusink en won ook zijn beide overige partijen. Daarmee handhaafde hij zijn 100% score.


Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen dammen voor welpen in Hazerswoude verrastte Vincent Houtjes vriend en vijand door de titel in de wacht te slepen.


Zomertoernooi van start gegaan
In Wapenveld is weer het traditionele zomerdamtoernooi van Eye-T webdesign/Ons Genoegen van start gegaan. Bij dit toernooi worden de deelnemers, verdeeld over 3 klassen, 3 partijen per avond, waarbij voor iedere ronde geloot wordt. Bij een partij tussen spelers uit verschillende klassen krijgen de sterkste spelers een handicap in tijd.


Zomertoernooi gaat weer van start
Volgens goede traditie zal damclub Ons Genoegen ook dit jaar weer het zomertoernooi organiseren. Het is een open toernooi, waarbij iedereen die dammen leuk vindt van harte welkom is om deel te nemen.


Onderlinge competitie - de laatste loodjes
De slotronde van de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/Ons Genoegen kende slechts 8 deelnemers. Zo was de nieuwe kampioen, Michel Stempher, afwezig in verband met zijn deelname aan de halve finale van de nationale titelstrijd bij de junioren. En de spelers van het 1e team speelden een beslissingswedstrijd tegen Hengelo.


Geen titel voor Eye-T Webdesign/OG
De dammers van Eye-T Webdesign/OG grepen naast de provinciale titel. De beslissingswedstrijd tegen Hengelo, kampioen van de parallelgroep, ging met 9-3 verloren. Weliswaar was Hengelo voor deze wedstrijd veruit favoriet, maar halverwege zag het daar niet naar uit.


** Michel Stempher net niet door naar finale NK Junioren **


Laatste PODB: 1 beker voor jeugd Wapenveld
Het waren zware laatste loodjes voor de pupillen van damclub Ons Genoegen uit Wapenveld. Kelvin Bakker en Anne Wil Kamphuis wisten bij respectievelijk pupillen B en pupillen C onvoldoende winstpunten te behalen voor een beker.


NK dammen 2011 in Wapenveld
Damclub Eye-t webdesign / OG Wapenveld zal in 2011 de organisatie van het NK dammen op zich nemen. In 2011 bestaat de vereniging 75 jaar. Reden om iets bijzonders te ondernemen waarmee kan worden stilgestaan bij een rijk verleden.


Maikel van den Esker pakt het zilver
Voor de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/Ons Genoegen werd nog voor de 2e plaats gestreden.


NK 2010: Barrage Dolfing ? Meurs om derde plaats
Op zaterdag 1 mei vindt de beslissingswedstrijd om de derde plaats in het Nederlands kampioenschap dammen plaats. Het belooft een korte maar hevige strijd te worden. De beperkte bedenktijd staat er garant voor, dat de stukken er af zullen vliegen. Publiek is van harte welkom.


Michel Stempher clubkampioen
Na de 31e ronde van de onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen kan Michel Stempher zijn kampioensfeest vieren. Zelf won hij van Erik Bakker en werd daardoor, met nog twee ronden te spelen, onbereikbaar voor zijn achtervolgers.


Fotofilmpje over Halve finales NK


Eye-T Webdesign/OG uitgebekerd
Voor het eerste viertal van damclub Eye-T Webdesign/OG is het bekeravontuur al weer voorbij. Tegen Zoranet Zwolle werd met 6-2 verloren.


Onderlinge competitie: laatste fase
De onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen is de laatste fase ingegaan. In de 30e ronde stonden de duels tussen de nummers 1 en 2 en tussen de nummers 3 en 5 op het programma.


Nationale Jeugddamdag
De nationale jeugddamdag werd ook dit jaar weer in Harderwijk gespeeld. Bij dit toernooi spelen, in 4 verschillende leeftijdsklassen, provinciale teams tegen elkaar om het Nederlands kampioenschap. Ieder team bestaat uit 5 spelers, behalve de juniorenteams, die het met 4 spelers moeten doen.


Overige uitslagen HF NK Welpen


Verslag Halve finale dammen voor Welpen in Wapenveld
Met een lichte vertraging, omdat Ryan Bolt uit Assen in de file stond bij Zwolle, begon iets na 11 uur de halve finale in Wapenveld. Eerst indeling naar willekeur, waarna het Zwitserse systeem gevolgd werd. Hierbij wordt steeds op ?eigen sterkte? gespeeld.


Vincent en Kelvin speelden mee bij de PODB-cup in Westerhaar
Vincent en Kelvin speelden mee bij de PODB-cup in Westerhaar


Halve finale NK Welpen in Wapenveld
Op 10 april a.s. zal een van de 3 halve finales voor de welpen in Wapenveld worden gehouden. Erik Bakker is de contactpersoon voor deze halve finale. Arbiter is Michel Holterman uit Heino.


Jeugd grijpt de macht in onderlinge
Voor de onderlinge competitie van damclub Ons Genoegen werd de 27e ronde gespeeld. Lijstaanvoerder Michel Stempher kwam niet in actie. De junior won wel de finale van de Paddenbokaal, door Geurt Souman via een barrage en sneldammen te verslaan.


Onderlinge competitie Eye-T webdesign/Ons Genoegen
Voor de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/OG werd alweer de 25e ronde gespeeld. Via een combinatie had Rienk van Marle al snel de punten binnen tegen Gerard Blok, die wellicht nog wat wedstrijdritme tekort kwam. Andere winnaars waren Jaap Stegeman, Paul Borreman en Erik Bakker.


Jeugddamtoernooi (PODB) in Wapenveld
Op zaterdag 20 maart 2010 organiseert damclub ?ONS GENOEGEN? een groot jeugddamtoernooi in de serie om de PODB-cup. Uit heel Overijssel komen jeugdspelers naar Wapenveld om aan dit toernooi deel te nemen.


Onderlinge competitie Eye-T webdesign/Ons Genoegen
Voor de 24e ronde van de onderlinge competitie konden door diverse redenen slechts 5 partijen gespeeld worden. Onder meer moest het 2e team een bekerwedstrijd spelen tegen Kampen, 7-1 verlies, en was een aantal spelers verhinderd.


Uitslag van het tweede tegen SSS Kampen 1
in de provinciale bekercompetitie


PODB in Heino blijft bekerloos voor Ons Genoegen


1e landelijk wint inhaalwedstrijd
Voor de landelijke competitie had het team van Eye-T Webdesign/OG nog een wedstrijd te spelen tegen Westerhaar 3. Een wedstrijd die eerder niet was doorgegaan wegens personele problemen bij de bezoekers, die ook deze wedstrijd met twee spelers te weinig kwamen opdagen.


Eye-T Webdesign/OG sluit seizoen positief af
In de landelijke competitie heeft Damclub Eye-T Webdesign/OG een wat teleurstellend seizoen in ieder geval op positieve wijze afgesloten. De Wapenvelders wonnen in eigen huis met 11-9 van Oosterveen uit Gramsbergen.


Onderlinge competitie ronde 23
In de onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen had Albert Lusink een goede avond. Zelf won hij van Erik Bakker, van wie onlangs voor de paddenbokaal nog verloren had. De andere partijen in de top van de ranglijst eindigden in zwaarbevochten remises.


Verrassingen in onderlinge competitie maandag 15 februari 2010
In de onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen vielen er wat onverwachte uitslagen te noteren.


Eye-t Webdesign/O.G. 1 Voltooit succesvol seizoen in de provinciale competitie
Het eerste team van damclub Eye-T Webdesign/Ons Genoegen heeft het kampioenschap behaald in de regionale competitie. De Wapenvelders wonnen in de slotronde de uitwedstrijd tegen O&O Genemuiden met 9-3.


Zwaar bevochten punten in de onderlinge competitie
In de onderlinge competitie moesten de toppers hard werken voor de punten op maandag 22 febrauri 2010


Wederom succes voor jeugd Ons Genoegen
Nadat Michel Stempher en Vincent Houtjes in januari hun titel ?damkampioen van Overijssel? prolongeerden, wisten beide spelers van Ons Genoegen uit Wapenveld ditzelfde ?trucje? te herhalen voor het sneldammen.


Onderlinge competitie blijft spannend
In de onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/Ond Genoegen blijft het spannend. Weliswaar bezet Michel Stempher met een straatlengte voorsprong de eerste plaats, maar daarachter is het dringen.


Eerste team landelijk verliest van koploper
In de voorlaatste ronde van de landelijke competitie stond het team van Eye-T webdesign/Ons Genoegen voor een zware opgave. Het moest op bezoek bij koploper Zoranet Zwolle.


Tweede verliest, maar wordt wel kampioen....
... zij het met de hakken over de sloot.


Eerste provinciaal blijft koploper
In de voorlaatste ronde van de provinciale competitie kregen de Wapenvelders bezoek van het team van Kijk Uit Balkbrug. Met in dat team een tweetal spelers die in de landelijke competitie voor Ons Genoegen uitkomen.


Onderlinge competitie
In de 20e ronde van de onderlinge competitie vielen opnieuw veel winstpartijen te noteren. Opvallend daarbij was dat in bijna alle gevallen de zwartspelers aan het langste eind trokken. De enige uitzondering was de partij tussen de jonge talenten Jan Boer en Vincent Houtjes die door de oudste van de twee werd gewonnen.


Schooldamtoernooi 2010
In Wapenveld werd weer het jaarlijkse schooldamtoernooi voor teams van de basisscholen georganiseerd. Behalve scholen uit Wapenveld en Heerde was er dit keer ook deelname van een school uit Oene. In totaal namen er 9 teams deel, waarbij ieder team uit 4 spelers en een wisselspeler bestond.


Alleen maar winstpartijen bij Onderlinge
De 19e ronde van de onderlinge competitie bij damclub Eye-T webdesign/OG kende alleen maar winstpartijen.


Nederlaag voor Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
In de landelijke competitie zit Eye-T Webdesign/OG in de hoek waar de klappen vallen. Voor de 9e ronde kwam het team van DamRa uit Raalte op bezoek in ?De Rots?, de thuishaven van de Wapenvelders.


Uitslagen 2de ronde en loting kwartfinale Paddenbokaal bekend!
Maandag 18 januari zijn de laatste wedstrijden uit de 2de ronde voor de paddenbokaal gespeeld. Tevens is er geloot voor de kwartfinale!


Wederom een beker bij de Pupillen
De 3e ronde van de PODB werd zaterdag 16 januari gespeeld. Gastgevende club was DEZ/NGKZ uit Hattemerbroek. Namens Ons Genoegen waren 3 jeugdleden afgereisd naar Wezep om mee te dingen naar de prijzen bij de Pupillen: Kelvin Bakker, Anne-Wil Kamphuis en welp Vincent Houtjes.


Schooldamtoernooi 2010
Op woensdag 27 januari a.s. zullen de scholen uit de gemeente Heerde weer hun krachten meten op het gebied van de damsport.


leuke partijen bij onderlinge
Voor de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/Ond Genoegen werd de 17e ronde gespeeld. Zonder de spelers van het 2e team, in verband met de belangrijke wedstrijd in en tegen Genemuiden.


Het 2de team heeft de titel bijna in de knip!
Het 2de team blijft winnen en heeft de titel bijna in de knip. Maar gemakkelijk ging het opnieuw niet. De mannen van Genemuiden lieten ons keihard werken en ze zijn absoluut een goed team. Ze konden tegen 1 ding niet op, zeiden ze. Dat was het teamgevoel van ons met de shirts!


Eye-T Webdesign/OG en Kampen in evenwicht
In de 8e ronde van de landelijke damcompetitie vielen veel wedstrijden uit in verband met de, door de sneeuwval, slecht berijdbare wegen. De wedstrijd tussen Eye-T/Ons Genoegen en SSS Kampen ging echter wel door. Het werd een wedstrijd met veel remises.


Onderlinge competitie weer hervat
Na de kerstvakantie is de strijd om de onderlinge competitie bij damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen weer hervat. Er werden slechts drie partijen gespeeld. Dit tengevolge van het slechte weer plus het feit dat veel spelers moesten strijden om de paddenbokaal.


Rienk van Marle wint Kerstsneldamtoernooi
Kerstsneldamtoernooi 2009 een prooi voor Rienk van Marle


Michel Stempher en Vincent Houtjes prolongeren titel
Tijdens de Persoonlijke Kampioenschappen van Overijssel, waarvoor op 2 januari de finale werd gespeeld, wisten Michel Stempher en Vincent Houtjes hun titel ?Kampioen van Overijssel? te prolongeren.


Loting 2de ronde paddenbokaal online!
Op maandag 4 januari 2010 zal de 2de ronde voor de paddenbokaal worden gespeeld.


PK Overijssel 2010 / 23 december
Met Jaap Stegeman achter het stuur vertok Michel richting Westerhaar voor zijn 4e en 5e partij.


PK Overijssel 2010 / 22 december
Op deze dag stonden twee rondes op het programma voor de junioren. 's Ochtends om 7.20 uur stond Jan Boer dan ook al bij Michel aan de deur om hem naar Westerhaar te vervoeren.


PK Overijssel 2010 / 21 december
Met de witte, gladde wegen als bewijs van het offici?le begin van de winter vertrok een wagen vol dammers richting het verre oosten van het land. Paul Borreman was de man die in deze winterse taferelen de pupillen Annewil Kamphuis, Kelvin Bakker en junior Michel Stempher naar Westerhaar moest loodsen, ondanks een genoodzaakt bezoekje aan de garage voorafgaand de rit.
Eenmaal aangekomen bleek dat de deelnemers netjes op ons hadden gewacht, zodat het startsein om 9.20 uur -20 minuten later dan gepland- klonk.


Gemakkelijke avond voor Michel Stempher
Michel Stempher had een gemakkelijke avond in de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/OG. De overige partijen waren nog maar net goed en wel begonnen, toen hij de punten tegen Paul Borreman op zak had.


Eye-T webdesign/Ons Genoegen 3 wordt kampioen
In de laatste ronde stond voor Eye-T webdesign/OG 3 de belangrijke thuiswedstrijd tegen DSS 2 uit Zwartsluis op het programma. De Wapenvelders hadden aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap, maar bij verlies zou de titel naar de tegenstanders gaan.


Eye-T Webdesign/OG weet weer wat winnen is
Voor de landelijke competitie moest het team van Eye-T webdesign/OG afreizen naar de Achterhoek, waar het reserveteam van DIOS de tegenstander was.


Gelijk spel voor eerste provinciaal
Het eerste team van Eye-T webdesign/OG heeft het bezoek aan Kampen afgesloten met een 6-6 gelijkspel tegen SSS. Voor beide teams was dit het eerste puntverlies.


Onderlinge competitie Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
Voor de onderlinge competitie van damclub ?Ons Genoegen? stond de strijd tussen de nrs. 1 en 2 op het programma.


Jeugdspelers bij eerste 3 voor PODB-cup
Na twee ronden voor de PODB-cup staan Kelvin Bakker en Vincent Houtjes op de gedeelde tweede plaats.


Geen remises bij onderlinge
Voor de onderlinge competitie van damclub Eye-T webdesign/OG werd weer behoorlijk strijd geleverd. Alle acht gespeelde partijen kenden een winnaar.


Tweede op het tandvlees na overwining in Lelystad
De strategisch opstelling leek in eerste instantie perfect te werken, zowel Beekhof als Borreman hadden een 900+ speler, de rest was duidelijk minder dus bord 4 t/m 6 van ons zou de doorslag moeten kunnen geven.


Nederlaag voor Eerste team
Voor de landelijke competitie moesten de dammers van Eye-T webdesign/OG een nederlaag incasseren. Het bezoekende team van DDC uit Deventer was met 6-14 te sterk.


Dubbele winst: eerste en derde houden zich staande!!
Met thuiswedstrijden voor zowel het eerste, als het derde team, was clublokaal ?De Rots? van damclub Eye-T webdesign/ OG goed bezet.


Onderlinge competitie Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
Voor de onderlinge competitie van damclub ?Ons Genoegen? werden opnieuw 6 partijen gespeeld.


Het tweede team speelt gelijk
Het tweede team van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen heeft een aanval op de koppositie afgeslagen. Tegen het sterke TOG uit Ittersum, met 3 spelers in de gelederen die ook in de landelijke competitie actief zijn, werd met 6-6 gelijk gespeeld.


Ruime winst voor het eerste team
Na de reglementaire overwinning uit de vorige ronde heeft het landelijke team van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen nu ook de eerste echte overwinning binnen. In Hengelo werd Orfam 3 met ruime cijfers verslagen.


Onderlinge competitie
Voor de onderlinge competitie van damclub ?Ons Genoegen? werden slechts 5 partijen gespeeld. Het derde team speelde thuis tegen damclub Hoorn/Heerde en won met 6-2.


Ook 1e team proviciaal blijft aan kop
Het eerste team van Eye-T Webdesign/OG heeft met succes de koppositie in de provinciale hoofdklasse verdedigd. In Dedemsvaart werd tegen DDD een moeizame 5-7 overwinning behaald.


3e team blijft aan kop
Bij de thuis gespeelde wedstrijd tegen Hoorn 2 wist het 3e team de koppositie te handhaven.


Veel damplezier bij Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
Op de clubavond van damclub ?Ons Genoegen? viel weer veel te genieten.


2e team houdt hoofd koel in Hoorn
Een uitwedstrijd? Met een megareis van bijna 10 minuten arriveerden we bij damclub Hoorn Heerde, om kwart over 7 was er slechts 1 lid aanwezig dus we moesten even geduld hebben. Langzaam stroomde het Caf? de Brug vol met dammers.


Winst voor Eye-T webdesign/Ons genoegen zonder een schijf te verzetten
Voor de landelijke competitie heeft damclub Eye-T webdesign/Ons genoegen een wel heel gemakkelijke overwinning behaald.


Drukke avond bij Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
Voor de onderlinge competitie van damclub Eye-T Webdesign/Ons Genoegen konden wederom slechts 4 partijen gespeeld worden.


Maximale winst voor Eye-T webdesign/Ons Genoegen
Het eerste team van damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen had maandagavond de primeur van het spelen in de nieuwe sponsorshirts. In Wapenveld waren de dammers uit StJansklooster de tegenstanders.


2 bekers voor de jeugd op eerste PODB
Zaterdag 24 oktober werd de eerste wedstrijd in de PODB-cup gespeeld in Westerhaar


3e neemt winst mee naar huis!
Op donderdag 22 oktober vertrok het 3e team richting Dronten om 3,5 uur later met een 3-5 winst weer huiswaarts te keren.


Drukke avond bij Eye-T Webdesign/Ons Genoegen
De speelzaal van damclub ?Ons Genoegen? was behoorlijk druk bezet. Het tweede was gastheer in een onderonsje tegen SSS Kampen 2. Daarnaast werden wedstrijden afgewerkt voor de Paddenbokaal en er werd gestreden in de Onderlinge Competitie.


Het 2e wint overtuigend!!
Op 19 oktober had het 2de team zijn eerste thuiswedstrijd in de Overijsselse eerste klasse west. Na een benauwde uitoverwinning tegen Dronten 2 mochten ze niet weer zoveel kansen weggeven was afgesproken.


Nipte nederlaag voor Eye-T webdesign/Ons Genoegen
Voor de landelijke competitie heeft Eye-T webdesign/OG een nipte nederlaag geleden. In Heino werd het 11-9 voor de thuisploeg.


Veel strijd bij Eye-T Webdesign/Ons Genoegen Onderlinge
Bij de 6e ronde van de onderlinge competitie van damclub ?Ons Genoegen? ontbrak een aantal spelers, die elders namens de club in actie kwamen. De strijd was er echter niet minder om, want zeven van de acht partijen eindigden in een beslissing.


Ruime winst voor Eye-T webdesign/OG
Damclub Eye-T webdesign/OG heeft een ruime zege geboekt. In Zwartsluis werd het tegen DSS 10-6 voor de club uit Wapenveld.


Paddenbokaal seizoen 2009-2010
Loting 1ste ronde Speeldatum 19 oktober 2009:


2e team: met de hakken over de sloot
Het 2de team heeft vandaag op het nippertje ook gewonnen, dit ging op het randje na veel cadeautjes van Wapenveldse kant.


Goed Nieuws van het 3e team
In Heino sloegen ze toe door te winnen met maar liefst 1-7.


Michel Stempher stevig aan kop!
Michel Stempher verstevigde zijn koppositie bij de onderlinge competitie, door zijn naaste belager, Paul Borreman, te verslaan.


Onverwacht verlies voor Eye-T webdesign/OG
De dammers van Eye-T webdesign/OG Wapenveld moesten in de landelijke competitie een nederlaag slikken tegen het 2e team van MTB uit Hoogeveen. Een nederlaag waarop niet was gerekend, en zeker niet met de pijnlijke cijfers van 6-14.


Competitie en Forum op site verbeterd


Winst voor Eye-T webdesign/OG


Opnieuw veel strijd bij Ons Genoegen
De onderlinge competitie gaf opnieuw veel strijd te zien. Van de 8 partijen eindigde er slechts ??n in een onbeslist.


Eye-T webdesign/OG verliest eerste wedstrijd
Voor de eerste wedstrijd in de landelijke competitie moest het eerste team afreizen naar Lelystad, waar een zeer sterke tegenstander wachtte.


2e ronde in de damcompetitie gespeeld
Ook in de 2e ronde van de onderlinge competitie van ?Ons Genoegen? vielen er weer veel winstpartijen te bewonderen.


Damcompetitie weer gestart
De onderlinge competitie voor het nieuwe seizoen is weer van start gegaan. Maar liefst 22 spelers gingen bij de eerste ronde de strijd aan, waaronder drie nieuwe gezichten.


Michel Stempher in actie tijdens N.K. Junioren 2009
Michel Stempher speelt van 9 juli tot en met 17 juli 2009 mee aan de finale N.K. Junioren 2009.


Albert Lusink wint zomerdamtoernooi
Het zomertoernooi van damclub ?Ons Genoegen? in Wapenveld is gewonnen door Albert Lusink. De Zwollenaar won op de slotavond alle drie partijen en werd daarmee onbereikbaar voor de concurrentie.


Spannend slot bij zomerdamtoernooi
Het zomertoernooi beleeft een spannende slotfase.


Vincent Houtjes Jeugddamkampioen van Wapenveld en Omstreken 2009
Vincent Houtjes prolongeert zijn titel in het damkampioenschap!


Maikel van den Esker al weer onttroond
Maikel van den Esker heeft niet lang van zijn koppositie in het Wapenveldse zomerdamtoernooi kunnen genieten.


Wapenveld levert strijd op NK Sneldammen!


Michel Stempher was actief in Praag!
Michel Stempher deed mee aan Golden Prague 2009


Maikel van den Esker aan kop in zomertoernooi
Op de vijfde speelavond van het zomerdamtoernooi in Wapenveld stond de eerste plaats op het spel in de partij tussen Maikel van den Esker en Albert Lusink. De Wapenveldse junior brak door de verzwakte rechtervleugel van zijn mentor en boekte een overtuigende zege. Met deze overwinning nam hij tevens de eerste plaats over. Ook zijn beide volgende partijen werden door v.d. Esker gewonnen.


Indeling Nationale Competitie Seizoen 2009-2010 bekend!
Eye-t webdesign/Ons Genoegen Wapenveld speelt het komende seizoen in de tweede klasse B!


Jeugd Damkampioenschap van Wapenveld en Omstreken 2009
Word jij de nieuwe Jeugd damkampioen?


Zomertoernooi halverwege
Freek Jongerman was het meest succesvol op de vierde avond van het zomerdamtoernooi in Wapenveld.


Strijd in zomerdamtoernooi - 3e ronde
Op de derde speelavond van het zomertoernooi van damclub ?Ons Genoegen? wist geen enkele speler het maximaal te behalen aantal van 6 punten te behalen.


Jan Lammers koploper in het Gelders Kampioenschap!
Jan Lammers is na 5 ronden nog ongeslagen en heeft na zijn overwinning op Wouter Ludwig de eerste plaats alleen in handen!


Albert Lusink blijft koploper in zomer-damtoernooi
Ook na de tweede speelavond blijft Albert Lusink aan kop. De titelverdediger won eerst van Alie Beekman, om vervolgens tegen Freek Jongerman zijn eerste puntje af te staan. In de laatste partij van de avond leverde een vrij ronde hem de gratis punten op.


Zomertoernooi begonnen
In Wapenveld is het jaarlijkse zomertoernooi van damclub Ons Genoegen weer van start gegaan. Bij dit toernooi worden 3 partijen op een avond gespeeld, waarbij voor iedere ronde geloot wordt. Bovendien krijgen de sterker geachte spelers een handicap in tijd ten opzichte van hun tegenstanders.


Michel verwerft een finaleplaats middels een barrage


Start Halve Finale in Wapenveld
De kop is eraf....


Zomertoernooi 2009
Op 11 mei wordt weer gestart met het jaarlijks terugkerende zomertoernooi. Al vele jaren mag de vereniging zich verheugen op een groot aantal deelnemers, uit de wijde omgeving.


Jonathan Wilbrink vervangt Micha Blanken in Wapenveld


Organisatie HF NK vraagt om flexibiliteit


Onderlinge Competitie
Veel strijd in slotronde


Tweede prijs bij de welpen tijdens de 7e PODB in Dronten


Poule indeling halve finale junioren 2009 bekend


Onderlinge Competitie
Titelstrijd beslist


Vincent 7e in de halve finale van Nederland
Vincent speelde zaterdag 4 april 2009 in Hijken de halve finale van Nederland nadat hij in januari 1e van Overijssel was geworden.
Hij speelde in een poule van 15 spelers waardoor hij tegen 9 verschillende tegenstanders moest. Het was een ?Zwitsers systeem? dus de 1e ronde was het afwachten tegen wie hij moest.


Nieuwe website online
Bij een moderne sport hoort ook een modern communicatiemiddel. Je wilt als vereniging immers niet alleen mensen bereiken door de krant of de radio. Steeds meer mensen zijn tegenwoordig op het internet te vinden, om meer informatie te zoeken over diverse zaken.


2 bekers voor jeugd Ons Genoegen tijdens 6e PODB
Tijdens de 6e ronde van de PODB in Westerhaar, wist Ons Genoegen weer 2 bekers in de wacht te slepen.


Weer winst voor OG 1


PODB-CUP in Wezep


Een goed begin ....


Schooldamteams gemeente Heerde niet sterk genoeg


Schooldamtoernooi 2009


Emmaschool kampioen van Heerde/Wapenveld


Michel Stempher en Vincent Houtjes sneldamkampioen van Overijssel!


Paddenbokaal opnieuw naar Michel Stempher!


Worstverkoop weer gestart


Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

PetreaInvest