PK Overijssel 2010 / 21 december

Met de witte, gladde wegen als bewijs van het offici?le begin van de winter vertrok een wagen vol dammers richting het verre oosten van het land. Paul Borreman was de man die in deze winterse taferelen de pupillen Annewil Kamphuis, Kelvin Bakker en junior Michel Stempher naar Westerhaar moest loodsen, ondanks een genoodzaakt bezoekje aan de garage voorafgaand de rit.
Eenmaal aangekomen bleek dat de deelnemers netjes op ons hadden gewacht, zodat het startsein om 9.20 uur -20 minuten later dan gepland- klonk.

Bij de pupillen bleek Kelvin in de sterkste groep te zijn ingedeeld. Deze groep bleek dan ook een maatje te groot, maar met twee overwinningen waarvan ??n op degene die derde werd heeft Kelvin maar eens laten zien dat hij een goed partijtje kan schuiven en dat hij in de toekomst zeker een man is met wie rekening moet worden gehouden. Kelvin werd uiteindelijk 6e in zijn groep; dit was net niet voldoende voor een finaleticket. Annewil heeft ook laten zien dat ze goed kan dammen. Ze kwam op de 5e plaats net ??n puntje te kort voor een finaleticket, maar als Annewil zo blijft doordammen zal de toekomst zeker uitwijzen dat ze tot de top van haar leeftijd behoort.

De junioren hadden geen halve finale nodig, dus er werd deze dag meteen begonnen met de eerste twee rondes. Voor Michel betekende dit dat hij maar ??n ronde hoefde te spelen, want in ronde 2 stond een ''baalronde'' op het programma. Na lang zwoegen bereikte Michel dan eindelijk toch een klein beetje voordeel door een opsluiting. Hij kon toch niet voorkomen dat ook Gabi op dam kwam met een remise-eindspel. Beide spelers dachten echter dat de remise ver te zoeken was; desondanks probeerde Gabi nog wel een puntje uit het vuur te slepen. In een stand, waar de computer een gelijkwaardige stand aangeeft, maakte de speler uit Dronten een gruwelijke blunder die niet te verklaren is. Op deze manier kwam Michel toch nog alleen aan kop bij de junioren, aangezien de overige twee partijen in remise eindigden.


Geplaatst op zaterdag 26 december 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest