Landelijke team van de nul af

Het landelijke team komt uit in de 1e klasse A. In de 2e ronde kwam Borne op bezoek in stadion “De Rots”.

De bezoekers, eigenlijk een combinatie van spelers uit Almelo en Borne, zijn een team wat zich altijd wel weer handhaaft op dit niveau. De gemiddelde rating (een getal wat de speelsterkte aangeeft) van de bezoekers was dan ook hoger dan die van de gastheren.
Albert Lusink trof de, op papier, sterkste speler van de tegenpartij. Na een rekenfoutje moest hij een schijf inleveren, en toen ook een volgende schijf verloren dreigde te gaan zat er niets anders op dan zijn tegenstander te feliciteren. Na een remise van Henk Mostert en een puntendeling van Harry Beekman, tegen een speler met 130 ratingpunten meer achter zijn naam, trok Alex Klein de stand weer gelijk. Hij had al vroeg een schijf gewonnen en gaf zijn tegenstander geen kans op herstel. Ook Geurt Souman trof een goede tegenstander. Hij kwam langzaam steeds meer in het nadeel en kon een nederlaag niet meer voorkomen. Na een remise van Alie Beekman kwamen we opnieuw op gelijke hoogte. Erik Bakker zadelde zijn tegenstander op met een groep schijven die niet meer in het spel betrokken konden worden en dat leverde hem de partij winst op. Aan het hoogste bord trof Maikel van den Esker een gelijkwaardige opponent en remise was dan ook een logische uitslag.
Daarmee kwam de eindstand op 8-8, voor ons het 1e puntje, maar zeker niet het laatste, als de voortekenen niet bedriegen.

De persoonlijke uitslagen en partijen zijn te vinden op:
https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/detailscl.php?Ui=81461&Id=46074&se=24

Albert Lusink


Geplaatst op Sunday 24 September 2023 door maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

PetreaInvest