Eerste provinciaal blijft koploper

In de voorlaatste ronde van de provinciale competitie kregen de Wapenvelders bezoek van het team van Kijk Uit Balkbrug. Met in dat team een tweetal spelers die in de landelijke competitie voor Ons Genoegen uitkomen.

Even leek het moeilijk te worden voor de thuisploeg, toen Maikel van den Esker een dam om de oren kreeg. Ten koste van een schijf wist hij deze nog wel onschadelijk te maken, maar hij bleef met zoveel randschijven zitten dat een nederlaag onvermijdelijk was.

Rienk van Marle, die zijn damopvoeding in Balkbrug had genoten, bleef zijn vroegere leermeester de baas. Albert Lusink behaalde een positionele overwinning en ook waren er winstpartijen voor Freek Jongerman en Geurt Souman.

In de langste partij kwam Hans Striker remise overeen met zijn tegenstander. Beiden vonden dat het risico van een nederlaag te groot was om door te spelen.

Door deze overwinning handhaaft OG zich aan kop, maar is zelfs bij een overwinning in de slotronde nog niet zeker van de titel, aangezien SSS Kampen evenveel verliespunten heeft.


Eye-T Webdesign/OGKijk Uit Balkbrug9-3
R. van MarleH. Mostert Azn.2-0
M. v.d. EskerA. Mostert0-2
A. LusinkH. Mostert Jzn.2-0
H. StrikerH. Harms1-1
F. JongermanK. Veijen2-0
G. SoumanG. Schuurman2-0


Geplaatst op woensdag 3 februari 2010 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest