Verslag Halve finale dammen voor Welpen in Wapenveld

Met een lichte vertraging, omdat Ryan Bolt uit Assen in de file stond bij Zwolle, begon iets na 11 uur de halve finale in Wapenveld. Eerst indeling naar willekeur, waarna het Zwitserse systeem gevolgd werd. Hierbij wordt steeds op ?eigen sterkte? gespeeld. Verslag Halve finale dammen voor Welpen in Wapenveld

Al gauw bleek Bart Westerveld, dammend bij Hijken DTC, veruit de sterkste speler. Hij gaf maar 1 puntje uit handen in zijn remise tegen Jeroen van den Brink (DES Lunteren). Met 17 uit 9 partijen was hij oppermachtig. Ook de nummer twee was al vrij snel duidelijk. Met slechts 2 remises en 1 verloren partij bleek de 8-jarige Jorne Huiting uit Doetinchem een echt natuurtalent. Hij damt nog maar 5 maanden.

Tot aan ronde 9 waren de overige plaatsen nog niet vergeven. Maar liefst 6 spelers gingen de laatste ronde in met 9 punten. Er was nog maar plaats voor 3. Todor Wissink en Willem Pol verloren hun partijen van respectievelijk de nummers 1 en 2. Jeroen van den Brink en Ryan Bolt kwamen een remise overeen en toen ging het nog tussen Jesse Saft uit Harderwijk en Vincent Houtjes (OG Wapenveld). Hoewel deze laatste al heel snel een schijf achterkwam, wist hij het hoofd koel te houden en met een 3 om 1 door te breken naar dam. Jesse weerde zich dapper, maar Vincent gaf de winst niet meer uit handen.

Totale uitslag HF NK Wapenveld
1)Bart WesterveldHijken DTC
2)Jorne HuitingDUO Doetinchem
3)Vincent HoutjesEye-T webdesign/OG Wapenveld
4)Jeroen van den BrinkDES Lunteren
5)Ryan BoltHijken DTC
6)Erik SchaafsmaWSDV Wageningen
7)Ryan DraismaDronten
8)Willem PolBuitenpost e.o.
9)Jesse SaftHarderwijk
10)Todor WissinkDamvereniging VBI Huissen
11)Gerald Wolff DG Het Noorden
12)Selke RiedelWSDV Wageningen
13)Aisha AhmedWSDV Wageningen
14)Marcel de BoerHijken DTC
15)Harmen van de BijOG Drachten


De finale wordt op 22 mei a.s. gespeeld in Hazerswoude.

Aan het einde van de dag besteedde Radio 794 aandacht aan het evenement d.m.v. een radio interview. Klik hier om het 9 minuten durende interview te beluisteren.

Verslag Halve finale dammen voor Welpen in WapenveldVerslag Halve finale dammen voor Welpen in WapenveldVerslag Halve finale dammen voor Welpen in WapenveldVerslag Halve finale dammen voor Welpen in Wapenveld


Geplaatst op zaterdag 10 april 2010 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest