Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen dammen voor welpen in Hazerswoude verrastte Vincent Houtjes vriend en vijand door de titel in de wacht te slepen. <b>Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!</b>

De eerste partij, tegen Oscar Vaessen, wist hij mede door een fraaie combinatie met een 1 om 4 overtuigend te winnen. Volgens het Zwitserse systeem lootte hij de tweede ronde meteen tegen favoriet Bart Westerveld, tegen wie hij remise speelde. Na nog twee winstpartijen ging Vincent na 4 ronden aan de leiding.

Andere favoriet, Marco de Leeuw was zwak begonnen met 2 verliespartijen, waarna hij zich partij voor partij wist terug te knokken. Het bleef de hele dag spannend, waarbij de spelers elkaar geen strobreed gaven.

Na 8 ronden gingen Bart en Marco aan de leiding met 12 punten, stond Vincent 2e op 1 punt achterstand, gevolgd door Rene Emmaneel met 10 punten. Direct daarachter maar liefst 5 spelers met 9 punten. In de laatste ronde ging het dus tussen Bart en Marco, zo dacht iedereen.

Maar het onvoorstelbare gebeurde: Vincent won zijn partij van Marco en Bart maakte onder de zware druk een kostbare fout tegen Jorne, waardoor ook hij zijn partij verloor. De 9-jarige Heerdenaar, spelend bij damclub Eye-t webdesign OG Wapenveld, werd daarmee de nieuwe Nederlands Kampioen 2010 bij de welpen. Vincent mag daardoor, samen met de nummers 2 en 3 deelnemen aan het EK dat begin augustus in Polen wordt gehouden.

<b>Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!</b><b>Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!</b><b>Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!</b><b>Vincent Houtjes Nederlands Welpenkampioen dammen 2010!!</b>


Geplaatst op zaterdag 22 mei 2010 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest