Michel Stempher in Salou

Michel speelt tot op dit moment een sterk toernooi in het zonnige, Spaanse Salou....

Hij treft sterke tegenstanders en Salou kent dan ook niet alleen maar winstpunten. Maar volgens zijn eigen zeggen speelt hij een zeer sterk toernooi.

Hij heeft de volgende resultaten geboekt:
Een sterk begin met winst tegen Matthijs Broek op de eerste dag.
De tweede dag (met wit) tegen MF Anton Kosior eindigde in remise.

De derde dag volgde een verliespartij tegen Alexander Ldokov en vervolgens winst tegen Akulina Sobakina.

26 mei, de vierde dag, speelde hij tegen GMIF Irina Pashkevich zeer verdienstelijk een gelijkwaardige remise!!

Op dag 5 speelde Michel tegen MF Patrick Martin. Hij wist deze partij te winnen door, zoals hij zelf zegt: 'Ik heb gewonnen door een leuke combi in een licht voordelige stand en in het afspel een lokzet zodat hij mijn dam zou eten, maar dat de stand erna precies wint!'.

Na een dag rust (mogelijk met lekker veel zon) werd het toernooi op zaterdag voortgezet, met een partij tegen Igor Chartoriyski. Volgens eigen zeggen speelde Michel deze partij echt superslecht stond hij 'dood'. Wonder boven wonder eindigde het dan toch nog in remise!

Zondag ging het tegen MIF Matrena Nogovitsyna. Deze partij verloor hij. Volgens eigen zeggen omdat hij in een misschien wel gewonnen stand geen zetcontrole uitvoerde. Daardoor werd zijn plan simpel doorkruist met een 3 om 2 doorbraak, hetgeen hij niet zag.

De laatste partij, tegen MIF Natalia Shestakova eindigde, na een heel spannende en zeer mooie partij, in een remise. Michel komt daarmee op een totaal van 10 uit 9. Daarmee eindigt hij op een 42e plaats uit een totaal van 129 deelnemers. Had er meer in gezeten? Mogelijk, als hij zijn stand tegen Ldokov had verzilverd en de 8e partij betere zetcontrole had gehad... Toch een zeer verdienstelijke plaats op dit internationale en kwalitatief hoogwaardige toernooi!!

Klik hier voor de standen en uitslagen in toernooibase.


Geplaatst op dinsdag 25 mei 2010 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest