EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!

Vincent Houtjes actief in Polen tijdens zijn debuut op europees kampioenschap jeugddammen!EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!

1e partij: tegen Artur Miniguzin uit Rusland. Ondanks dat Vincent goed zijn best deed kwam hij duidelijk wat te kort in deze partij.
2e partij: wist hij knap te winnen van de Est Maksims Mihailovs, hoezo veerkracht!
3e partij (2e van de maandag) moest Vincent het opnieuw tegen een Rus opnemen. Deze keer was het Ilya Romanov. De partij ging verloren. De russen lijken voorlopig een maatje te groot....maar Vincent laat zich niet uit het veld slaan en geniet tot nu toe volop!

De voorzieningen zijn erg goed in Polen, vandaag waren er alleen wat problemen met de terugrit naar het hotel, 2 bussen voor 150 personen is wat weinig....maar inmiddels liggen de welpen al weer te slapen zodat ze morgen fit zijn voor opnieuw 2 ronden.
4e partij: tegen de hongaar Bálint Ambrózy. Deze partij wist hij te winnen en 's middags maakt hij er een topdag van door de
5e partij: ook te winnen van de pool Szymon Polinceusz.
Beide partijen waren zeer overtuigend van Vincent, speel ze maar eens na, ze staan op toernooibase!

6e partij: Op woensdagmorgen trof hij Rytis Domarkas uit Litouwen. De jongen maakte een fout, waardoor Vincent 2 schijven voorkwam. Hij werd aan zijn zegekar gebonden!

Vincent staat nu 7de in de tussenstand en start de voorlaatste speeldag tegen de derde Rus (revanche? of weer zon sterke?).
7e partij: Roman Ldokov staat 1 plaats boven Vincent maar wel met evenveel punten! Door langer dan 3 uur echt te knokken en als een pitbull vast te houden voor een goed resultaat, wist Vincent knap remise te spelen.
8e partij: de 2de ronde op deze zware voorlaatste dag was tegen de pool Maksym Puchala. Vincent deed het best goed, maar helaas maakte hij een rekenfoutje waardoor zijn plan in duigen viel en hij onderuit ging.

9e partij: Op vrijdag, de slotdag voor het "gewone" EK stond er een witrus op het menu! Vincent miste zelfvertrouwen. De misser van de vorige ronde speelde waarschijnlijk nog mee en hij kreeg geen kans tegen Hleb Pytko. Zo ging deze partij jammer genoeg ook verloren. Maar met een 50% score tijdens je debuut mag je toch zeer tevreden zijn! Wie had dit een jaar geleden gedacht?

Nu nog het EK sneldammen, kijken hoe dit gaat. De organisatie probeert de uitslagen bijna live te tonen dus hou morgenochtend vanaf 9.00 uur de toernooisite in de gaten!

Kijk ook eens op www.ekjeugddammen.nl of op de originele toernooisite via http://en.mme2010.warcaby.pl

En natuurlijk staan alle uitslagen en zelfs enkele partijen in toernooibase ook van de andere nederlandse spelers!

EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!EK 2010, Vincent 13de van europa met 9 punten uit 9 wedstrijden!


Geplaatst op maandag 2 augustus 2010 door Erik

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest