Vincent 7e in de halve finale van Nederland

Vincent speelde zaterdag 4 april 2009 in Hijken de halve finale van Nederland nadat hij in januari 1e van Overijssel was geworden.
Hij speelde in een poule van 15 spelers waardoor hij tegen 9 verschillende tegenstanders moest. Het was een ?Zwitsers systeem? dus de 1e ronde was het afwachten tegen wie hij moest.
Vincent 7e  in de halve finale van Nederland

Om 11:00 uur begon de 1e ronde en hij moest direct beginnen tegen Tom Knapen. Het was een zware ronde die Vincent verloor na een toch goede partij. (Achteraf bleek dat Tom slechts 1 remise had en de rest gewonnen, dus geen schande).

De 2e ronde moest hij tegen iemand die de vorige ronde ook verloren had, Daan Schreuder. Deze partij ging een stuk beter en Vincent won. De 3e ronde had een iets moeilijker begin maar midden in de partij kon Vincent na wat achterlopen een paar schijven pakken en won zo ook deze partij. Na er 2 gewonnen te hebben kwam hij weer tegen een wat betere en verloor de 4e ronde van Henk Pol. Hierna was er een pauze van 30 minuten.

De 5e loting was spannend, hij moest tegen Stefan Middag. Dit is een bekende van Overijssel en dus ook van Vincent. (De laatste keer dat beide welpen elkaar tegenkwamen was een week ervoor tijdens de PODB, waarbij Stefan met overmacht van Vincent wist te winnen.) Na een schijf te winnen in de opening en later nog een zetje won Vincent de partij. Daar was hij natuurlijk erg blij mee. Nu dus 3 gewonnen en 2 verloren, waardoor hij werd ingedeeld bij sterkere tegenstanders.

Partij 6 ging tegen Todor Wissink. Vincent stond eerst heel sterk en stond op het punt te winnen, maar door mee te gaan met het snelle speeltempo van zijn tegenstander tuinde hij in een zetje waardoor hij jammer genoeg toch verloor.

De 7e ronde moest Vincent weer tegen Hidde Noppers, ook een bekende uit Overijssel. Normaal gesproken wint Vincent van hem, maar Hidde was die dag erg goed in vorm en wist de partij naar zich toe te halen. Na er nu 2 achter elkaar verloren te hebben zakte Vincent weer wat. Gelukkig kwam hij weer sterk terug en haalde direct de Haarlemmer uit bij Ivar de Boer. Dit koste Ivar ook de partij.

De laatste ronde was nog even spannend. Vincent stond 7e en de eerste 5 gingen door naar de NK welpen. Als Vincent zou winnen zou hij in theorie nog door kunnen gaan. Het winnen was voor Vincent geen probleem, alleen vielen de andere uitslagen niet goed. Hierdoor werd Vincent uiteindelijk toch netjes 7e door 10 punten uit 9 wedstrijden te halen. Evenveel als de nummer 6, alleen had Vincent minder weerstandspunten. We kunnen dus goed terugkijken op Vincents 1e halve finale NK.

Vincent 7e  in de halve finale van NederlandVerslag gemaakt door Maikel van den Esker, die als 'personal trainer' van Vincent mee was naar de halve finale


Geplaatst op zondag 5 april 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest