Onderlinge Competitie

Veel strijd in slotronde

De onderlinge competitie voor dit seizoen zit erop. Ook in de slotronde vielen er weer de nodige overwinningen te noteren. Doordat op het laatste moment een wijziging in het programma nodig bleek, werden Alex v.d. Beld en Karin Olthuis aan elkaar gekoppeld, met winst voor Alex als resultaat. Jeugdspeler William Bakker gaf Zwier Zevenhuizen aanvankelijk goed partij, maar hij slaagde er nog niet in om een punt aan de partij over te houden. Eerder had hij ook al een inhaalpartij uit de vorige ronde verloren tegen de nog jongere Vincent Houtjes (8 jaar oud). Tussen de studie door vond Jan Boer ook nog even de tijd om een partij te dammen. Tegen Bertus v.d. Scheer liet hij zien het dammen nog niet verleerd te zijn.

Freek Jongerman en Henk van Renselaar maakten er een waar spektakelstuk van. Na tijdelijk offer van v. Renselaar wilde Jongerman toeslaan, maar overzag daarbij dat zijn tegenstander ook anders kon slaan. Maar in tijdnood volgde een vergissing van v. Renselaar, waardoor Jongerman alsnog met de winst aan de haal ging. Maikel v.d. Esker haalde er een mooie dam uit tegen Gerrit Frelink, maar het resultaat, remise, viel wat tegen. Ondanks schijfwinst kwam ook Gertie van Renselaar niet verder dan remise tegen Erik Bakker.

In de middenmoot waren er nog overwinningen van Gerrit Beekhof tegen Dirk van Doesburg en van Willem Olthuis tegen Martinus Regterschot.

Klik hier voor de uitslagen en de stand.


Geplaatst op woensdag 22 april 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest