Start Halve Finale in Wapenveld

De kop is eraf....Start Halve Finale in Wapenveld

Vanuit Sliedrecht, Zeeland, Groningen, Soest, Culemborg, Kampen en Dedemsvaart reisden vanochtend 8 jongeren tussen de 16 en 18 af naar Wapenveld. Samen met Ureterp en Westerhaar deze week het centrum van Nederland voor de dammende junioren.

Na de openingstoespraak door Gerrit Freling, voorzitter van de organisatiecommissie en een woord van welkom door dhr. A. Westerkamp, wethouder sportzaken van de gemeente Heerde, werden de deelnemers via een PowerPoint presentatie, voorzien van hun favoriete muziek aan het publiek voorgesteld.

In zijn toespraak haalde wethouder Westerkamp 2 grote verschillen aan tussen Formule 1 en de damsport: de snelheid en het verschil in startplaats. Bij Formule 1 start je deels achter elkaar, wat een nadeel kan betekenen. Bij het dammen is er sprake van gelijke kansen. In een week kan veel gebeuren!

Daarna stroomde de menigte naar de bestuurskamer, waar op 4 tafels borden, schijven, klokken en naamkaartjes klaar stonden. Wethouder Westerkamp verrichtte de eerste zet namens Roland de Rijke die in de eerste partij uitkomt tegen Michel Stempher.
Vervolgens kregen de spelers 5 minuten de tijd om even tot rust te komen en zich op de partij te concentreren. Uiteindelijk werd om 11:55 uur gestart met de eerste partijen in Poule

Meer nieuws, uitslagen van de partijen, standen en foto's is te vinden op: hf.junioren.nkdammen2009.nl


Geplaatst op maandag 27 april 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest