Michel verwerft een finaleplaats middels een barrage

Michel verwerft een finaleplaats middels een barrage

De halve finale in Wapenveld kreeg het slot wat het verdiende. De hele week was het al ongemeen spannend en op de slotdag was zelfs een barrage nodig om de nummer 3 aan te wijzen. Pieter Steijlen is de verdiende winnaar geworden. Alleen Nick Hoving wist een punt van Pieter te pakken en was dan ook de terechte nummer 2. Zoals Pieter de overige tegenstanders van het bord veegde was indrukwekkend.

Na de voorlaatste ronde was zelfs Nick nog niet zeker van een plaats bij de eerste 3. Nick had echter aan 1 punt genoeg tegen Roland de Rijke en om zeker te zijn van een finaleplaats moest Michel winnen van Pieter. Joris Ketelaars en Jacob van de Groep moesten beiden winnen om de finale te kunnen halen. Na een spannende partij wist Jacob te winnen en zo werd Joris die na 4 partijen nog op een zeer verrassende 2e plek stond 5e. Nick speelde remise tegen Roland en was zo zeker van zijn 2e plaats. Zoals verwacht won Pieter van Michel en stonden Jacob en Michel precies gelijk.

Het toeval wilde dat Michel en Jacob precies dezelfde resultaten hadden behaald tegen de andere deelnemers. In de eerste barrage kwam Michel een schijf voor en zijn stand werd daarna alleen maar beter zodat Jacob niets anders kon doen dan opgeven. In de 2e barrage kon Michel dus rustig achterover leunen want remise was voldoende. Jacob had het tempo er goed in en maakte een foutje waardoor Michel opnieuw een schijf voorkwam en toen Jacob zag dat de winst er niet meer inzat gaf hij op en was Michel zeker van een finaleplaats.

Na afloop was men het erover eens dat het een mooi toernooi was geweest waarin alle spelers steeds weer voor de volle winst gingen.


Geplaatst op zaterdag 2 mei 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest