Wapenveld levert strijd op NK Sneldammen!

Wapenveld levert strijd op NK Sneldammen!

Welpen
Vincent Houtjes heeft zaterdag 13 juni 2009 zijn eerste NK sneldammen gespeeld. Zijn concurrenten waren niet geheel onbekend nadat hij ook een halve finale NK had gedamd. Vincent begon in een groep met 6 andere spelers waarvan hij van de eerste twee partijen wist te winnen. Daarna verlooren van Jitse Slump die uiteindelijk onverslagen Nederlands Kampioen is geworden. De partij daarna moest hij tegen Tom Knapen waartegen hij 10 weken geleden weinig kans maakte. Het sneldammen ging Vincent dit keer veel beter af, maar remise kon hij net niet redden. Uiteindelijk werd Vincent 4e in de groep waardoor hij mocht strijden voor plek 9 t/m 16. Na een paar spannende partijen, met o.a. een remise tegen Henk Pol, van wie hij in eerdere partijen steeds verloor, werd Vincent daar gedeeld 5e, dus uiteindelijk een knappe 14e plek van Nederland!

Junioren
Michel Stempher was ingedeeld in een sterke groep met ondermeer Nationaal Talent Roel Boomstra, daarnaast de ervaren spelers Matthias de Kruijf, Dave Bleeker en Roland de Rijke. Zij hebben allen al meerdere finales en halve finales op hun naam staan, dus geen kleine jongens. In de ochtendrondes verloor Stempher alleen van Roel Boomstra en speelde hij remise tegen Matthias de Kruijf. De overige partijen wist hij te winnen. Doordat Matthias echter hetzelfde had gedaan was er een barrage noodzakelijk! Hierin wist Matthias de derde partij in zijn voordeel te beslissen waardoor hij in de finalepoule terecht kwam terwijl Michel in de 2de groep uit kwam om plaats 9 t/m 16. Enigszins aangeslagen door het missen van de finalegroep was het lastig voor Michel om zich weer op te laden en voor een goed resultaat te spelen. Ondanks dat wist hij uiteindelijk 5de in zijn groep te worden wat hem de 13de plaats van Nederland opleverde, terwijl Roel Boomstra met de titel naar huis ging.

Na het NK Sneldammen maakt Michel zich op voor een internationaal damtoernooi dat in Praag wordt gespeeld van 14 tot en met 20 juni 2009.

Wapenveld levert strijd op NK Sneldammen!Een veel- en graaggeziene gast in Wapenveld is Alie Beekman uit Hattemerbroek. Tijdens een zinderende barrage waarbij de eerste partij werd verloren en de tweede partij in remise eindigde werd ze net geen Nederlands Kampioene Sneldammen. De teleurstelling was gelukkig van korte duur want de maandag erna wist deze nummer 2 van Nederland bij de Vrouwen al weer de nodige partijen te winnen op het Zomertoernooi!


Geplaatst op dinsdag 16 juni 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest