Tweede op het tandvlees na overwining in Lelystad

De strategisch opstelling leek in eerste instantie perfect te werken, zowel Beekhof als Borreman hadden een 900+ speler, de rest was duidelijk minder dus bord 4 t/m 6 van ons zou de doorslag moeten kunnen geven.

Lang bleef het echter spannend. Beekhof stond onder druk door een hekstelling maar bleef dreigingen in de stand houden. Bakker leek snel te winnen maar kwam verkeerd uit met zijn tempo waardoor hij de stand open moest gooien; de kerkhof aanval die hij later nam bleek schijfwinst en partij winst op te leveren. Wel moet gezegd worden dat zijn tegenstander de remise in het eindspel waarschijnlijk miste.
Gertie van Renselaar had ongeveer alles op het bord gehad. Eerst slecht daarna combinatie naar dam, daarna damafname en een 6 om 6 waarin Gertie mocht hopen op remise. Het vechten werd uiteindelijk beloond met remise!
Geertjan had ondertussen redelijk voordeel opgebouwd maar kon in het eindspel mede door tijdnood niet voorkomen dat de 4 om 3 van zijn tegenstander een regelrechte remisehak was en moest daarin dan ook berusten.
Beekhof moest uiteindelijk toch schijfverlies en later ook de partij accepteren tegen de sterkste speler van Lelystad.
Henk van Renselaar speelde een keurige partij alleen de klok liep te hard en om blunders in het eindspel te voorkomen werd remise besloten.
Dan de matchwinnaar! Paul Borreman had de hele partij wat voordeel en dit keer maakte hij het ook vakkundig af, ondanks de klokoverwinning was de doorbraak met 2 zekere dammen ook zeker winnend voor Paul en wisten we toch nog de overwinning binnen te halen!

Lelystad 1 - Eye-T Webdesign/O.G. Wapenveld 2 5-7
1.F. Pelgrim - J.P. Borreman 0-2 (6)
2.M. Hees - G.J. Beekhof 2-0 (4)
3.A. de Jong - G.J. Smit 1-1 (2)
4.D.J. v. Roozelaar - H. v. Renselaar 1-1(5)
5.H. de Groot - E.J. Bakker 0-2 (1)
6.H. Larooij - G. v. Renselaar 1-1 (3)


Geplaatst op dinsdag 1 december 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest