PK Overijssel 2010 / 22 december

Op deze dag stonden twee rondes op het programma voor de junioren. 's Ochtends om 7.20 uur stond Jan Boer dan ook al bij Michel aan de deur om hem naar Westerhaar te vervoeren.

De eerste dagronde stond Jeroen Schokker op het programma. Na een opbouwfoutje van Michel in de opening leek er niks aan de hand voor de speler uit Westerhaar. Ook voor Michel was er niets te vrezen. Na verloop van zetten kreeg Michel toch iets overwicht in het centrum, maar dit stelde allemaal niet heel erg veel voor. In de 6-om-6 stand die nog op het bord stond had Michel wel alle centrale basisvelden, maar nog steeds was een vrij eenvoudige remise voor Jeroen te behalen. Jeroen stelde echter verkeerde prioriteiten, waardoor Michel na een afleidingsmanoeuvre toch nog de twee punten binnen haalde. De speler uit Kampen liet de Westerhaarder namelijk denken dat hij op de 1-om-4 zat te spelen, zodat de Westerhaarder die 1-om-4 bewust open liet omdat er dan iets achter zat. Michel keek echter verder en met twee forcerende zetten stelde hij de 1-om-4 dreiging later alsnog aan de orde, waardoor Jeroen noodgedwongen moest capituleren.

De tweede dagronde was Geert-Jan Wilbrink de tegenstander van Michel. In de opening koos Michel ervoor om zijn tegenstander uit Dedemsvaart in een halve hekstelling te zetten. Dit leek erg lang goed te gaan voor Geert-Jan maar de overgang naar klassiek bleek heel erg gunstig te zijn voor de Kampenaar. In een stand waar de Dedemsvaarter toch nog leek weg te komen met een puntje liet Michel een wederzijdse dam toe. Michel had echter verder gekeken en de dam van Geet-Jan ging er direct weer vanaf en dit betekende de derde overwinning voor Michel.


Geplaatst op zaterdag 26 december 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest