2e team: met de hakken over de sloot

Het 2de team heeft vandaag op het nippertje ook gewonnen, dit ging op het randje na veel cadeautjes van Wapenveldse kant.

De eerste overwinning was voor Erik Bakker, ondanks dat hij in de opening een giga kans miste om het positioneel al eerder te beslissen, wist hij in het middenspel met een lichte combinatie door te breken naar dam.

Daarna ging het even helemaal mis. Martinus speelde een prachtige flankspelpartij maar verloor op de klok in een, op dat moment minimaal, remise stand. Beekhof wist een leuke combinatie uit te halen, kwam op dam maar zijn tegenstander had nog compensatie. Later had Beekhof even last van damblindheid. Want in een puur remise standje gaf hij plotseling op.

Henk van Renselaar had de hele avond 2 tegenstanders, want de klok deed ook mee. In het eindspel had hij nog mazzel dat zijn tegenstander de combinatie 1 zet te laat uithaalde. Hierdoor was het schijfwinst voor Henk was en kon hij de partij beslissen. Geertjan Smit speelde een keurige partij. Hij wist eerst schijfwinst te halen en later het eindspel(4 om 2) mooi af te maken. Gertie van Renselaar had ook een mooie stand. Helaas trapte hij in een venijnigje zetje waardoor hij van geluk mocht spreken dat hij met een plakker nog net remise kon halen. Zo was het al met al een enerverende avond met volop spanning en gingen we maar net met de punten weer terug naar Wapenveld.

Dronten 2 - Eye-t Webdesign/OG 2


1. H. Wongsodikromo - Henk van Renselaar 0-2 (4)
2.C. v.d. Vliet - Erik Bakker 0-2 (1)
3. B. Schoonhoven - Gertie van Renselaar 1-1 (6)
4. A. Brouwer - Geertjan Smit 0-2 (5)
5. P. Kruik - Martinus Regterschot 2-0 (2)
6. D. Walta - Gerritjan Beekhof 2-0 (3)


Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2009 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest